sâmbătă, 10 iulie 2010

La Piovra


Nu vreau sa vorbesc despre celebrul serial italian din anii'80 ce îl avea ca personaj principal pe comisarul Corrado Cattani, interpretat de Michelle Placido,în lupta sa cu structurile mafiote,ci as vrea sa discutam despre un alt personaj ce tinde sa devină mult mai celebru de cat respectivul film, despre Paul,da.. despre caracatiţa Paul,până m-am dumirit si eu, de ce o caracatiţă are numele Paul si de ce, cum firesc pare, mai degrabă, sa o cheme Paula, a durat un pic, cine e si de ce Paul?Cum, nu prea ştiu multe despre cefalopode, m-am întrebat de unde si pana unde ştie proprietarul că e băiat!? Cum spuneam,ne avand nici cele mai mici cunoştinţe despre aceste specii de moluste, eu am dedus sexul caracatiţei,... facand anagrama lui Paul, dar nu e de loc relevant si am decis sa fac, o mica documentare, care a adus si nişte răspunsuri, cum, că de fapt aceste moluşte marine din clasa nevertebratelor, ar deţine şi un fel de creier, spun unii cam cât a unui copil de doi ani,nu distinge culorile şi e cam surd,ce e mai trist e că trăiesc în medie numai un an.Dar nu prin asta sau poate şi prin asta Paul a devenit celebru şi tinde să devină o curiozitate a lumii, ci prin faptul, ca nici mai mult, nici mai puţin, ghiceşte cu exactitate învingatoarea meciurilor de fotbal.
Aşa cum sta el în acvariul său, cu domiciliul, în Oberhausen,Germania, alege cu o siguranţă debordantă echipa învingatoare dintr-un meci de fotbal, ce urmează a se desfăşura, întrecand orice Oracol.Pâna acum Paul, nu a dat nici un rateu, a ghicit cu exactitate, toate rezultatele echipei de fotbal a Germaniei,echipa ce participa la turneul final a Campionatului Mondial de fotbal, din Africa de Sud.
Asta scriam acum doua zile si am hotarat, sa mai astept, publicarea acestor gânduri,până se termina si ultimile meciuri, să văd ce se întâmplă cu faimosul Oracol, şi nu mare mi-a fost uimirea când octopodul, a ghicit din nou caştigătoarele din Finala Mică si Finala Mare a aceluiaşi campionat.Clar în momentul de faţă ia întrecut în popularitate si exactitatea prezicerilor şi pe Nostradamus şi pe Edgar Cayce,cel ce era poreclit “prezicătorul adormit” pentru că făcea previziuni în timpul somnului,şi pe Mama Omida,şi pe mama, Mamei Omida, şi nu mai spun de invidia, tuturor prezicătorilor contemporani, de pe tot mapamondul. Acum întrebarea ce-mi vine în cap este care va fi urmatoarea misiune a lui Paul şi care va fi necunoscuta ce va trebui să o rezolve. Aş avea cateva sugestii care nu au legatura cu nici un joc, dar atunci am deveni prea serioşi şi am strica tot farmecul acestor întimplări haioase cu caracatiţe şi oameni, şi mi-e ca ajungem, să nu mai ştim, în cine şi ce să mai ai încredere.